V Prešove vo štvrtok začína HEAD Slovak Open

21.10.2009 Prešov

Prešovská Mestská hala bude od štvrtka do nedele dejiskom medzinárodného bedmintonového turnaja HEAD Slovak Open 2009.
Podujatie je zaradené do kalendára Badminton World Federation, hrá sa na ňom o body do svetového rebríčka. Keďže je turnaj bez finančnej dotácie, má najnižšiu kategorizáciu 4c-Future Series.
V Prešove by sa malo predstaviť dohromady 105 hráčov zo 14 krajín (Anglicko, Bielorusko, Česká republika, Dánsko, Indonézia, Francúzsko, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Slovensko, Švédsko, Taliansko, Ukrajina) vo všetkých piatich disciplínach. Medzi nimi je prihlásených 21 slovenských hráčov. Chýbajú výraznejšie hviezdy, v štartovom poli sú prevažne mladí bedmintonisti, ktorí získavajú medzinárodné skúsenosti.
V dvojhre mužov je nasadenou jednotkou Slovák Michal Matejka, ktorý je vo svetovom rebríčku na 92. mieste, čo je jeho doterajšie životné maximum. Ďalšími nasadenými sú Ben Beckman (Angl. , 118. ), Pavel Florián (ČR, 123. ), Jamie Bonsels (Angl. , 127. ), Maxime Mora (Franc. , 137. ), Jakub Bitman (ČR, 169. ), Rosario Maddaloni (Tal. , 187. ) a Tomáš Kopřiva (ČR, 208. ).
V ženskej dvojhra chýba hráčka z prvej svetovej stovky. Najvyššie nasadenou je Bieloruska Alesia Zajcevová (120. ), nasledujú Anna Narelová (Poľ. , 139. ), Orsolya Vargová (Maď. , 208. ) a Gustiani Megawatiová (Indonézia, 228. ). Zo Sloveniek majú najväčšiu šancu na dobrý výsledok Monika Fašungová (284. ), ktorá, podobne ako Matejka, pred dvomi týždňami vyhrala turnaj v Mongolsku a domáca Zuzana Orlovská (324. ).
V mužskej štvorhre je najvyššie nasadený pár Ondřej a Tomáš Kopřivovci (ČR, 73. ), tretí nasadení sú Slováci Jarolím Vícen, Matej Jánošík (217. ). V ženskej štvorhre sú turnajovými jednotkami Ukrajinky Maria Ulitinová, Natalia Vojcechová (161. ) a v miešanej štvorhre Bielorusi Aliaksej Konach, Alesia Zajcevová (84. ). Vstup pre divákov na turnaj je vo všetky dni voľný, kompletný žreb a výsledkový servis nájdu záujemcovia na stránke tournamentsoftware.com.

Časový rozpis HEAD Slovak Open:
štvrtok 22. októbra: od 14.00 kvalifikácie dvojhry mužov, štvorhry mužov a miešanej štvorhry.
piatok 23. októbra: od 9.00 hlavné súťaže (1. a 2. kolo) vo všetkých disciplínach.
sobota 24. októbra: od 10.00 štvrťfinále, 16.00 semifinále.
nedeľa 25. októbra: od 9.00 finále.

Slovenskí hráči na HEAD Slovak Open:
Muži: Tomáš Banyász, Martin Bočák, Ján Fiľ, Karol Fiľ, Miroslav Haring, Matej Hliničan, Matej Jánošík, Michal Matejka, Marián Smrek, Juraj Vachálek, Jarolím Vícen, Martin Vícen, Vladimír Závada.
Ženy: Monika Fašungová, Iveta Gaľová, Katarína Jargašová, Ivana Kubíková, Andrea Machunková, Kamila Mayerová, Zuzana Orlovská, Gabriela Štefániková.

Kľúčové slová: SR-Bedminton-turnaj-Slovak-Open-Prešov-POX
 

Vyberte región